Christophe Walravens: op zoek naar een eindrondeticket

28 / aug

Na de pijnlijke degradatie naar de derde amateurklasse heeft SKPH zich over die zware beoordeling geplaatst gezet. Met een fel gevarieerde kern wil de fusieclub hoge ogen gooien. Manager Christophe Walravens is hoopvol.

“Na winst tegen Zwarte Leeuw in de barragematch om het behoud kwam de degradatie hard aan”, getuigt manager Christophe Walravans. “We hadden ons verblijf in de tweede amateurklasse veiliggesteld, maar werden dan de dupe van het failliet van SK Lierse, waardoor een extra Vlaamse ploeg moest zakken. Aankloppen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport bracht geen soelaas. ”

“Intussen staan ​​we voor de start van de nieuwe competitie en hebben die opdoffer verwerkt. We maskeren gewapend voor een belangrijke rol en gaan op zoek naar een eindrondeticket. ”

“De spelersgroep met betrekking tot heel wat veranderingen en is evenwichtig samengesteld. Heel wat spelers vertrokken. Oudgedienden Sébastien Lheureux, Damien Miceli, Steven Testaert en Yohan Yangassa zochten elders onderdak. Ook spuugt Dani Morais de Almeida gewonnen niet. We bleven niet in de voorstelling zitten en haalden heel wat nieuw talent in huis. Onze voorkeur gaat naar beloftevolle jonge spelers met potentieel en voetballend vermogen. De helft van de kern is jonger dan 21 jaar. We kunnen in alle linies rekenen op routiniers als doelman Sergei Deweerdt, Thomas Bourgeois, Kenzo Dallly, Julien Pé, Menco Deryck en Raoul Ngadrira. ”

“Eigen jongeren Jari Neef en Stan Vandenbrande manifesteren zich meer en meer. Ten gelukkig lijfden we vorige week nog Jean-Baptiste Yakassango van SK Ronse en Samuel Kaponda en Franck Mikal van RWDM in.

De voorbereiding met een geslaagde fase in Tsjechië verliep vlekkeloos. De trainers hebben een goed werk en zitten op dezelfde golflengte. De spelersgroep hangt bijzonder goed aan elkaar. ”

“Verder ging het spelniveau crescendo en telden we van geen enkele zegen. We moeten het nu waarmaken in een reeks waarvan we twee jaar terug met Pepingen via de eindronde stegen. Het is niettemin koffiedik kijken, want heel wat nieuwe ploegen. ”

“Intussen vierde fusieclub SK Pepingen-Halle haar eerste verjaardag. We raken stilaan goed op elkaar ingespeeld, al blijft er heel erg wat werkpunten. Langzaam beginnen we toch ook de vruchten te plukken van het samengaan. ”

“Onze eerste ploeg is het uithangbord, maar we hebben ook nog een ploeg in derde provinciale en een vrouwenenteam. Bovendien blijven we een 40 jeugdploegen de grootste club in de regio hebben ontmoet. “