Christophe Walravens: “We gaan de ploeg gericht versterken”

17 / okt

Andere wedstrijd, maar zelfde verhaal voor fusieclub SKPH bij leider Petegem. Alweer moest na vijf minuten achter de feiten aangehold worden. Manager Christophe Walravens laat de armen echter niet zakken.

“Het is inderdaad het probleem van de voorbije wedstrijden”, stelt ook manager Christophe Walravens vast. “Bij de eerste aanval was het meteen bingo voor Petegem. Vier minuten later kostte een owngoal van Thor Daems ons een tweede doelpunt. Dan wordt het natuurlijk moeilijk. We hebben allicht wat te weinig maturiteit en betalen met onze vrij jonge ploeg leergeld. Voor iedereen is de tweede amateurklasse een trapje hoger en een versnelling vlugger.”

“Nochtans zaten we na de 2-0 niet slecht in de wedstrijd. In het begin van de tweede helft maakte Matthias Crauwels de aansluitingstreffer, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Op alweer een stilstaande fase slikten we nadien een derde doelpunt en toen was de kous helemaal af. Ten slotte werd het nog 4-0. De verliescijfers zijn zwaar, maar toch te zwaar voor ons weerwerk. We missen duidelijk nog wat efficiëntie en af en toe ook wat meeval.”

“Intussen is er nog geen man overboord. Er is een kloof tussen de toppers van de reeks en de ploegen die zullen strijden voor het behoud. We komen nu echter in een fase van de competitie waarin we tegen ploegen van ons niveau een goed resultaat moeten boeken. Tot nu hadden we vaak het excuus dat het ging tegen de toppers. Op leider Petegem, dat nog maar twee punten verspeelde, verwachtte niemand dat we hoge ogen gooiden. Zondag tegen Bornem, net als wij met vier punten, is het van moeten.”

“Ik geloof in onze ploeg. Spelen we zoals tegen Gullegem, dat we met 2-0 vloerden, dan moeten we ook tegen Bornem de punten kunnen thuishouden. We recupereren alvast Steven Testaert, die weer wat last had aan zijn scheenbeen en uit voorzorg langs de kant bleef. Ook de geschorste Rafael Gacio is weer inzetbaar. Geblesseerden Yoan Yangassa en Ricci Lufimbu kunnen stilaan weer de training hervatten. Op de pas aan de knie geopereerde Sébastien Lheureux is het nog een maand wachten.”

“Intussen bleef het bestuur niet bij de pakken zitten en met de 28-jarige Frans-Algerijnse spits Ismaël Benhamed, de voorbije seizoenen in Frankrijk actief, haalden we een eerste versterking binnen. Hij is niet meteen inzetbaar, pas vanaf Nieuwjaar. We willen de ploeg gericht versterken en knoopten daarom onderhandelingen aan met nog een paar spelers.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 17/10/17