Christophe Walravens:“Het is nu echt wel van moeten”

06 / jan

Zondag staat de degradatietopper tussen Pepingen Halle en Torhout op het programma. De zenuwen staan allicht strak gespannen en geen van beide ploegen kan zich verlies veroorloven. Manager Christophe Walravens wil dat SKPH van eigen sterkte uitgaat.

“Wat onverwacht staan we op de laatste plaats”, geeft manager Christophe Walravens toe.

“We wisten natuurlijk vooraf dat we een moeilijk seizoen tegemoet gingen, maar zo moeilijk hadden we het echt niet ingeschat. De aanpassing duurde langer dan verwacht en we werden snel met de neus op de feiten gedrukt.”

“Vandaar dat het bestuur niet bij de pakken bleef zitten en voor een kwaliteitsinjectie zorgde. Raoul Ngadrira was de eerste nieuwkomer en hij bewees intussen reeds zijn meerwaarde. Voorts haalden we met Ismael Benhamed een aanvaller en met Aristote Amisi Kamaneno een linksachter binnen.“

“Beiden zijn sinds Nieuwjaar speelgerechtigd, maar ze missen zondag wel de match tegen Torhout, omdat dit een inhaalwedstrijd betreft. Anderzijds recupereren we sterkhouder Sébastien Lheureux, die we veel te lang moesten missen wegens een knieoperatie.”

“Met Jean-Louis Meynaert trokken we eind november een ervaren trainer aan in de hoop dat hij snel rendement kan halen. Op Temse en thuis tegen Brakel zagen we alleszins al de kentering. Tweemaal speelden we gelijk, maar winst was mogelijk. We creëerden heel wat kansen en dat stemt hoopvol”, zegt Christophe Walravens.

“Op dat elan moeten we doorgaan en het is nu echt wel van moeten. Tegen Torhout moeten we dus de eerste stap zetten naar het behoud. Tijdens de winterstop werd alleszins hard gewerkt en dat moet lonen.”

“Het is echt alle hens aan dek en elke wedstrijd zal er moeten worden geknokt. We moeten immers per se weg van de laatste twee plaatsen om dan proberen terrein te winnen op de ploegen voor ons. Zeker geen gemakkelijke opdracht, maar trainers, spelers en bestuur geloven erin. We moeten vooral uitgaan van onze eigen sterkte. Tegen Torhout moeten we meteen tonen klaar te zijn voor die moeilijke, maar haalbare reddingsoperatie.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 06/01/18