Dani Morais De Almeida: “Ik keek uit naar nieuwe uitdaging”

27 / jan

“Zondag zag ik SKPH tegen Sint-Niklaas voor het eerst aan het werk”, vertelt de Jetse nieuwkomer Dani Morais de Almeida (21). “Misschien breng ik geluk, want na een goede prestatie werd het verdiend 2-0. Ik hoop alvast de ploeg als diepe spits nog wat te kunnen bijbrengen.”

“Doel is SKPH in tweede amateurklasse houden en dat is haalbaar. Intussen werd ik als nieuwkomer goed opgevangen en met de maats klikte het meteen. Middenvelder Robin Duret is overigens een studiegenoot lichamelijke opvoeding. Trainer Jean-Louis Meynaert ken ik dan van mijn periode bij Racing Mechelen.”

“Mijn eerste stapjes zette ik bij Union en na een korte overstap naar FC Brussels keerde ik terug, waar ik de eerste ploeg haalde en steeg van derde naar tweede klasse. Halfweg het seizoen nadien verkaste ik naar Racing Mechelen. Het was knokken tegen de degradatie en bijna slaagden we in ons opzet, maar in de laatste match volstond de 1-1 op Sint-Eloois-Winkel niet.”

“In mijn Mechelse periode scoorde ik zesmaal in twaalf duels. Ik keerde terug naar Union, maakte de voorbereiding mee, maar sloeg dan de weg naar Dender in. Vorig seizoen kwam ik niet zo vaak in actie door allerlei blessures. Ik brak mijn pols en liep een scheur in de hamstrings op.”

“Tijdens de mercato haalde Dender offensieve versterking in huis, zodat ik uitkeek naar een nieuwe uitdaging. Ik debuteer op Sint-Eloois-Winkel en toevallig was dat mijn laatste tegenstander bij RC Mechelen. Ik scoorde er en dat geeft alvast vertrouwen.”