Geert Criquielion: “Excuses zoeken heeft geen zin”

03 / okt

Met 1 op 15 deelt SK Pepingen-Halle de laatste plaats met SV Bornem. De fusieploeg keek op VK Westhoek al in de vierde minuut tegen een achterstand aan en liep alweer achter de feiten aan. Trainer Geert Criquielion houdt de moed er wel in.

“Voor de vierde opeenvolgende keer slikken we een vroeg doelpunt”, jammert trainer Geert Criquielion, “dat is natuurlijk balen. Hoe dat kan? Er is allicht een gebrek aan maturiteit, concentratie en accuraatheid. Eens op achterstand wordt de opdracht natuurlijk dubbel zo moeilijk en dan is volwassen reageren belangrijk.”

“Westhoek was immers geen reuzendoder. Het was een ploeg met niet meer kwaliteit dan wij. Aan de overkant had Damien Miceli dan weer pech met een afgeweerd schot nipt over. Net voor de rust werd het 2-0 vanop de stip na een fout van doelman Sergei Deweerdt.”

“In de tweede helft rechtte de ploeg de rug. Ik vind dat iedereen maar eens in de spiegel moet kijken. Excuses zoeken heeft geen zin. Men moet eerlijk zijn met zichzelf en zich afvragen: wat doe ik er zelf voor?”

Conclusies

“Alleen dan kunnen we progressie maken, want nogmaals, ik blijf erbij dat zeven, acht ploegen niet beter zijn dan wij. We staan nu in de hoek waar de klappen vallen en dan is het belangrijk om de rangen te sluiten. In de tweede helft heeft SK dat gedaan. We domineerden en er kwamen kansen.”

“De spelers moeten nu tonen wat ze waard zijn of hun conclusie trekken dat het niveau te hoog is. Een oneer is dat zeker niet, maar met veel werkkracht, gedrevenheid, een goede groepssfeer en geloof in eigen kunnen moeten we de scheve situatie kunnen rechtzetten. Zondag ontvangen we Gullegem, dat na 0 op 6 driemaal na elkaar won en net met die kwaliteiten boven water kwam. Dat moet ook ons doel zijn.”

“Mekaar met de vinger wijzen heeft geen zin. Het niveau van tweede klasse ligt misschien toch hoger dan verwacht en dat moeten we erkennen. Op alle niveaus moeten we een tandje bijsteken en er het beste van maken. Allen samen moeten we de ploeg op de rails krijgen en dat is de verantwoordelijkheid van iedereen. Zelf doe ik er alles voor. Elke match wordt vakkundig voorbereid en de spelers zijn fysiek en tactisch perfect klaargestoomd. We moeten het nu maar eens bewijzen op het veld.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 03/10/17