Geert Criquielion: “Iedereen moet kwaliteit en vooral mentaliteit tonen”

14 / nov

Pepingen-Halle kon op FC Mandel United (5-0) een derde nederlaag op een rij niet ontlopen. Na twintig minuten waren de hoopgevende verwachtingen al de grond ingeboord. Trainer Geert Criqueilion houdt de moed erin, maar eist van alle spelers de juiste mentaliteit.

“Na de goede prestatie thuis tegen Harelbeke gingen we op Mandel United weer snel de mist in”, zegt een ontgoochelde trainer Geert Criqueilion. “Een vroeg doelpunt en een uitsluiting nekten ons nog voor de wedstrijd goed begonnen was. Twee individuele fouten gekoppeld aan evenveel onterechte beslissingen van de ref wogen zwaar door. Na drie minuten ging Yoan Yangassa aan het truitje hangen van een thuisspeler, maar hij liet hem los net voor die in de gevaarlijke zone kwam. De ref wees echter onverbiddelijk naar de stip en het stond 1-0. Zo vroeg een doelpunt slikken is natuurlijk een koude douche. We probeerden de rug te rechten en op te staan, maar dan werd doelman Sergei Deweerdt uitgesloten. Hij kwam schuin uit de zestien, maar was net iets te laat, remde nog af, maar raakte de tegenstander toch licht. Die ging natuurlijk wat graag neer en de ref trok rood, waar hij geel moest geven. Zo liepen we al snel achter de feiten aan.”

“Bart Pauwels kwam in het doel en ik moest spuugt Yassin Badi naar de kant halen. Hij was nochtans goed bezig, maar ik moet kiezen tussen het loopvermogen van Badi en de balvastheid van Raoul Ngadrira. Ik koos voor de tweede oplossing. Al bij al was onze eerste helft zo slecht niet. Het was natuurlijk wat behelpen, maar we zaten weer in de wedstrijd. Tijdens de pauze werd alles nog eens op punt gesteld, maar in een mum van tijd stond het 4-0. Hoe dat kan? Er was geen blok, er was geen intensiteit en er was een gebrek aan concentratie. Als iedereen zich niet honderd procent inspant, dan lukt het niet op dit niveau. De sterkte van onze groep moet juist liggen in een collectief. Iedereen moet kwaliteit tonen en vooral mentaliteit. Wie dat niet kan opbrengen, krijgt een onvoldoende. We moeten uit het dal weg en dat moet kunnen. Ik geloof erin en zet me hard in voor deze klus. We moeten kunnen bouwen op spelers die er willen voor gaan. Met de kerstperiode zullen we de kern van stellen en een kern samenstellen met spelers op basis van de juiste mentaliteit.

Zondagorde we SK Londerzeel, dat is duidelijk under zijn waarde gerangschikt staat. Geen gemakkelijke opdracht, maar we moeten punten pakken. We zitten nu in een situatie. Met dezelfde ingesteldheid als tegen Harelbeke is er echter zeker wat mogelijk. “

Bron: Het Nieuwsblad Online 14/11/17