Rafael Gacio: “We hijsen ons opnieuw in het spoor van Torhout”

17 / apr

Bij de rust zag het er voor SKPH tegen RC Gent niet goed uit, wil met tien en 1-1. In de tweede helft maakte een gedreven en wilskrachtige thuisploeg dan het verschil. Rafael Gacio ging net als zijn maats heel diep voor de broodnodige zege.

“Na de winst van Torhout daags voordien was het voor ons van moeten tegen RC Gent”, zegt de 21-jarige Leeuwenaar Rafael Gacio, die student kinesitherapie is aan de ULB. “We hebben scherp aan de aftrap en na vijf minuten opende Yannick Wagner met een enig mooi doelpunt de score. We leken met die kleine voorsprong de rust in te gaan, maar bij een lichte overtreding kreeg Kenzo Dailly een tweede geel. Ook de eerste kaart was al ongelukkig, wil bij Kenzo’s eerste overtreding werd hij ook bestraft. Op de koop toe benutte Gent de zwarte trap om langszij te komen. ”

“Tijdens de rust predikte trainer Meynaert rust en spoorde hij ons to to met elan door te gaan. We zaten goed in de wedstrijd en hij voorspelde dat we nog steeds konden krijgen. Zelf verhuisde ik na de uitsluiting van Dailly van de rechtsachterplaats naar het centrum van de verdediging. Heel de ploeg werkte zich na de rust te pletter en dat loonde. Er stond een blok en we hadden een aantal kanspunten om te vergroten. Vooral diepe spits Dani Morais de Almeida was een gesel voor de Gentse verdediging. Een kwartier voor tijd werd hij in de zestien foutief gestuit en Ngadrira scoorde vanop de stip. ”

“Met deze overwinning hijsen weons opnieuw in het spoor van Torhout. We gaan op één punt en geloven in het behoud. Zondag moeten we thuis tegen Temse de drie punten pakken. Torhout speelt ondertussen op Gent. Op de slotdag is er dan de clash op Torhout zelf. ”

“We moeten ons op pad houden, al moet dat tegen Temse zonder de geschorsten Dailly, Ngadrira en Wagner. De coach zal de ploeg tactisch wel klaarstomen. Zelf concentreer ik me volop op die stabiliteit. Enkele ploegen trokken aan mijn mouw, maar ik heb nergens getekend en het kan ook dat ik een jaar geleden bij SKPH blijf. ”

Bron: Het Nieuwsblad Online 17/04/18