Sergei Deweerdt: “gelijkspel is terechte uitslag”

04 / sep

Pepingen Halle speelde 1-1 gelijk tegen Wolverem-Merchtem. “De neutrale toeschouwer kreeg allicht een mooi kijkstuk met twee ploegen die er echt voor gingen”, vindt Relegemnaar Sergei Deweerdt, die als productbeheerder corporate payments werkt bij KBC. “Een gelijkspel is de terechte uitslag. Beide ploegen kregen de kansen om het laken naar zich toe te trekken, maar met elk een punt mag niemand zich benadeeld voelen.”

“Wolvertem Merchtem begon op hoog toerental en zette veel druk naar voor. We ontsnapten aan de 0-1 met een schot tegen de paal. Eigenlijk was dat het keerpunt, want wij kwamen meer en beter in de wedstrijd en streken geregeld neer in hun zestien. Raoul Ngadrira bracht ons ten slotte op voorsprong. De thuisploeg was even wat van slag, maar we lieten na om toe te slaan. Tot de rust ging het vervolgens op en neer.”

“In de tweede helft startten we misschien wat te flets. Wolvertem Merchtem liep alweer sterk van stapel en dreigde. Typerend voor de wedstrijd waren de gevaarlijke standjes op stilstaande fasen. Toch was er te weinig reëel doelgevaar, zodat ik net als de andere doelman niet al te veel in actie moest komen. Ik kon evenwel niet verhinderen dat Bastin evenwicht bracht en beide ploegen gaf waar ze recht op hadden. Op het einde mikte Menco Deryck net naast de paal buiten, maar ook de thuisploeg probeerde nog de volle pot thuis te houden.”

“Zondag, precies op mijn dertigste verjaardag, ontvangen we Svelta Melsele en dat moet een driepunter worden. De wedstrijd vindt plaats in Pepingen en ons kunstgrasveld speelt in ons voordeel. Ik zou graag met vier op zes naar FC Wetteren gaan.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 04/09/18