Sergei Deweerdt stopt strafschop en pakt punt

20 / nov

In een match met duidelijk overwicht van een sterker SK Londerzeel, dat twee penalty’s miste, hield een goed georganiseerd SK Pepingen-Halle een puntje thuis op karakter en met dank aan doelman Sergei Deweerdt, die een strafschop stopte.

“Ik koos de goede hoek en volgde de goede raad van onze spits Yassin Badi, die als ex-speler van Londerzeel me goed tipte”, aldus doelman Sergei Deweerdt. “Ik laat in het midden of die eerste strafschop terecht was. Ik ging opzij van mijn doel naar de bal en raakte misschien licht de snelle Vangrunderbeek, die de penalty wel mooi uitlokte.”

“In elk geval hield ik de nul en dat gaf vertrouwen. Even later wees de ref een tweede keer naar de stip bij een discutabel handspel van aanvoerder Thomas Bourgeois.”

Sander Van Eyk

“Ik was verrast dat Sander Van Eyk een tweede keer achter de bal plaatsnam. Hij trapte de bal naar de andere hoek op de buitenkant van de paal. Dat is balen voor hem, maar wij bleven zo in de match en putten er kracht uit.”

“Londerzeel was beter, maar met veel inzet en doorzettingsvermogen zetten we wel een blok en hielden de tegenstander af. Offensief liep het minder, maar dan wijs ik niet naar de spitsen: kansen afdwingen doe je met heel de ploeg. Met dit puntje doen we geen slechte zaak, Bornem en Torhout verliezen.”

In het bezoekende kamp was de ontgoocheling groot. “Deze puntendeling smaakt zuur”, aldus assistent-trainer Matthias Van Steenberghe. “We verdienden te winnen, we waren veruit de betere ploeg. Pepingen-Halle dacht alleen aan de nul houden en kon vrijwel nooit dreigen. Met ons overwicht hadden we meer moeten doen.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 20/11/17