Stan Vandenbrande: “We geloven dat het tij ooit zal keren”

10 / nov

“Als jeugdproduct van FC Pepingen ligt de club me na aan het hart en ik stapte dan ook graag mee in het fusieproject”, vertelt Beertenaar Stan Vandenbrande, die op woensdag linietrainer is bij SKPH voor de U10 tot U14.

“Twee jaar terug mocht ik halfweg het seizoen naar de A-kern en ik kon toen al wat proeven van de eerste ploeg. Vorig seizoen kreeg ik wat meer speelgelegenheid en zitjes op de bank. Met Benoît Ladrière, Sébastien Lheureux, Jens Heyvaert, Damien Miceli en Koen Verhaeghe was de concurrentie op het middenveld bijzonder groot.”

“Het werd evenwel een seizoen om nooit te vergeten, want na een puike campagne zetten we de kers op de taart in de eindronde en promoveerden naar tweede amateurklasse.”

“Intussen staat SK Pepingen-Halle na een derde van de competitie op een met Torhout gedeelde laatste plaats. Op de tweede speeldag liep ik thuis tegen Rupel Boom een scheur in de ligamenten van de enkel op en was drie weken buiten strijd.”

Enige overwinning

“Tegen Gullegem pikte ik weer aan en kon meteen onze eerste en voorlopig enige overwinning vieren. Sindsdien sta ik steevast in de ploeg en conditioneel voel ik me week na week sterker worden.”

“Jammer genoeg blijven de punten uit. Tegen Harelbeke kwamen we echt sterk voor de dag en het was niet te zien wie derde stond en wie laatste. Het zat ons evenwel niet mee. We slikten een owngoal en in het laatste kwartier kwam Yassin Badi tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Ondanks het verlies geloven we meer dan ooit dat het tij zal keren.”

“Zaterdag moeten we naar FC Mandel United, de prille fusie tussen OMS Ingelmunster en FC Izegem. Ingelmunster is me niet onbekend.”

“Vorig seizoen werd de West-Vlaamse ploeg trouwens glansrijk kampioen in de reeks van Pepingen, maar we gingen er wel met 0-2 winnen na goals van Heyvaert en Ladrière. Als elfde blijft Mandel United intussen onder de steile verwachtingen.”

“Met dezelfde inzet en grinta als tegen Harelbeke zijn we er zeker niet kansloos. Behalve tegen SV Temse spelen we tot het eind van het jaar met Mandel United, SK Londerzeel, RC Gent, Torhout en Olse Brakel tegen ploegen uit de rechterkolom en dus is het nu tijd om punten te pakken.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 10/11/17