Stan Vandenbrande:“Ons focussen op de 14de plaats”

13 / feb

Tegen VK Westhoek (1-2) stond Beertenaar Stan Vandenbrande, student lichamelijke opvoeding, opnieuw in de basiself en kweet zich meer dan flink van zijn taak. “Het is niet echt mijn seizoen, want blessures remden me af”, aldus de 21-jarige middenvelder. De eerste twee wedstrijden van het seizoen was ik erbij, maar met gescheurde ligamenten van de enkel viel ik uit. Na weken rust hervatte ik, maar had nadien pech met een enkelverstuiking. Onderzoek wees kraakbeenletsel uit, zodat ik weer langs de kant moest.”

“Intussen proefstoomde ik vorige week met de beloften tegen Winkel. Trainer Jean-Louis Meynaert viste me meteen weer op voor de match tegen Westhoek. De bezoekers begonnen ijzersterk en namen aanvankelijk de bovenhand. Toch kwam Dani Morais de Almeida, alleen voor doel, dicht bij de openingstreffer, maar de bezoekende doelman gaf geen krimp. In plaats van 1-0 werd het even later 0-1 en zelfs nog 0-2.”

In de tweede helft lieten we de kopjes zeker niet hangen en gingen voluit de strijd aan. Doelman Sergei Deweerdt hield ons een paar keren recht, maar aan de overkant maakte Damien Miceli het doelpunt van de hoop. Westhoek begon plots te twijfelen en bijna was het 2-2. Bezoeker Somay weerde immers een kopbal van Ramzi Ben Ahmed van de lijn. Stilaan dook bij beide ploegen de vermoeidheid op, want op het zware veld was het echt labeur. Ondanks onze nederlaag blijft de situatie onderaan onveranderd. Ook degradatieconcurrenten Bornem en Torhout verloren. We moeten ons focussen op de 14de plaats, die recht geeft op de barrage, en moeten dus beide tegenstanders achter ons houden.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 13/02/18