Steven Testaert: “Net als iedereen ben ik ontgoocheld”

07 / okt

Een voetblessure hield rechterflankspeler Steven Testaert weken van het veld. Zondag tegen FC Gullegem hoopt de 31-jarige Leeuwenaar eindelijk weer aan de bak te kunnen. Hekkensluiter SKPH zal de gedreven routinier alleszins goed kunnen gebruiken.

“In de bekerwedstrijd tegen FC Diest liep ik een barst op in de linkervoet”, zucht een ervaren Steven Testaert. “Ik speelde de match nochtans uit, maar nadien voelde ik bijzonder veel pijn. Vijf, zes weken rust kreeg ik voorgeschreven en dat was natuurlijk nagelbijten, want zo miste ik immers de start van de fusieploeg. In het seizoen voor ik naar FC Pepingen trok, liep ik al ook al eens eenzelfde blessure op bij SK Halle, zodat ik wist wat me te wachten stond. Vorige week kon ik dan eindelijk met de beloften proefstomen tegen VK Westhoek. Ik speelde de match pijnvrij uit en hoop er dus tegen Gullegem bij te zijn.”

“Net als iedereen ben ik natuurlijk ontgoocheld over ons debuut in de tweede amateurklasse. Wie op een vliegende start had gerekend, stond allicht niet met beide voeten op de grond, maar één op vijftien is natuurlijk veel te weinig. Zelf had ik gerekend op zo’n zes op vijftien, want van bij het begin van de voorbereiding was ik ervan overtuigd dat we voor een zware opdracht stonden. Intussen loopt het zowel voorin als achterin stroef. We slikken te gemakkelijk goals en scoren maar heel moeizaam.”

 

“Deze week staken we de koppen bij elkaar en iedereen beseft dat het op alle vlakken beter moet. We missen ook wat te veel routiniers. We hebben nu vooral nood aan krijgers, spelers, die er negentig minuten hun kop voor leggen, want het is hoog tijd om punten te sprokkelen. De vooropgestelde veertig punten moeten we uit ons hoofd zetten. Het wordt vanaf nu gewoon knokken voor het behoud en dat allicht tot de laatste speeldag.”

“Zelf sta ik nog steeds honderd procent achter mijn keuze om in het project van de fusieploeg te stappen. Ik ben ook de enige speler die zowel bij SK Halle als bij FC Pepingen heeft gespeeld. Even was er nochtans sprake dat ik naar Liedekerke zou gaan, maar ik ben tevreden dat ik gebleven ben en wil me graag bewijzen in dienst van de ploeg. Ik ben intussen wel blij voor Liedekerke dat ze met het maximum van de punten aan de leiding staan in eerste provinciale.”

“BIJ SKPH zouden we al blij zijn met een eerste zege. Tegen Gullegem zijn we het onszelf verplicht om het onderste uit de kan te halen. Met een goede organisatie en met aanvallend voetbal moeten we het de West-Vlamingen moeilijk maken. Na een nul op zes staat Gullegem met negen op negen op scherp, maar dat mag ons niet afschrikken”, besluit Steven Testaert.

Bron: Het Nieuwsblad Online 07/10/17