UPDATE 27/03: JEUGD- EN AMATEURCOMPETITEITEN VOETBAL VLAANDEREN DEFINITIEF STOPGEZET

27 / mrt

De orona crisiscel heeft beslist dat alle jeugd- en amateurcompetities van het seizoen 2019-2020 definitief worden stopgezet.

  • Stand van 12 maart 2020 bepaald het sportief eindklassement
  • Besluit geldt voor alle afdelingen en reeksen van het jeugd- en amateurvoetbal
  • Nog geen beslissing genomen over het profvoetbal

De corona crisiscel, waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal afkomstig zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), kwam op 27 maart 2020 in de voormiddag virtueel gelijk met het verdere verloop van de competities te bespreken.

De crisiscel naam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stoppen te zetten.

Dat betekent dat er voor dit seizoen geen wedstrijden meer doorgaan in het jeugd- en amateurvoetbal. Niet voor het competitief voetbal, niet voor het recreatief voetbal, niet voor het Futsal en ook niet voor het Minivoetbal.

De Women’s Super League en alle andere vrouwencompetities vallen onder dezelfde regeling.

Mocht de algemene gezondheidstoestand toch gunstig gunstig evolueren, dan zal Voetbal Vlaanderen later na beslissing van de Veiligheidsraad, zeker de organisatie van vriendschappelijke wedstrijden en tornooien aangemoedigen.

 

Bron: Voetbal Vlaanderen