Yoan Yangassa: “Iedereen moet nu dringend opstaan”

28 / okt

Samen met Ricci Lufimbu liep Yoan Yangassa zondag voor de wedstrijd tegen SV Bornem rondjes in het Lamme Guiche-stadion. Misschien kan Trainer Geert Criquielion op SK Ronse weer een beroep doen op routineier Yangassa.

“Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk weer bij de vijftien te zijn”, aldus Hallenaar Yoan Yangassa, die werkzaam is bij uitzendkantoor Accent.

“Ik speelde dit seizoen maar nog maar de eerste twee wedstrijden. Na de 0-0 wedstrijd op Brakel verloren we met 1-4 van Rupel Boom. Ik speelde die wedstrijd toen uit, maar ondervond toch enige hindernis. Ik kon me niet echt voelen zo veel pijn en dacht gewoon aan een lichte verrekking in de quadriceps. ”

“Het bleek echter veel erger, want er werd een scheur van 5,5 centimeter vastgesteld. Rust en veel kinesitherapie stonden op het programma. Vorige week hervat ik de lopende training samen met Ricci Lufimbu, die ook uit blessure komt, en dat viel het beste mee. Deze week trainde ik probleemloos mee met de groep. Van mijn opgenomen woord in de selectie voor Ronse hangt af van mijn prestatie in de invallerswedstrijd ”

Onderaan

“Met vijf punten staan ​​we inmiddels onderaan de rangschikking en dat is teleurstellend. Iedereen had de start van de fusieploeg anders voorgesteld en keek er met veel vertrouwen naar uit. Voorlopig verliezen we de steile verwachtingen niet. Met de afwezigheid van enkele sterkhouders moest Er worden ook voortdurend geschoven en dat kwamen de automatismen niet ten goede. ”

“Tegen het jeugdige Bornem creëerden we zondag voor de rust maar het perfecte scenario en leidden met 1-0. In de tweede helft gaf SK niet meer thuis tegen een ploeg die zonder complexen speelde en alles uit de kast ging. Jammer, wil je er zeker meer in. ‘

“Op Ronse moeten we uit een andere vaatje tappen. Ronse was vorig seizoen wel de zwarte beest van Pepingen. We verloren thuis met 1-4, speelden uit 0-0 gelijk, maar verloren in de eindronde met 2-3. Het wordt geen makkelijke opdracht, want thuis zijn de Oost-Vlamingen voorlopig ongeslagen. ”

“We moeten dringend Punten Pakken. De Situatie Wordt ingelogd Niet alarmerend omdat ‘andere clubs onderaan ook Steken Lieten Vallen, maar we moeten de kloof met de middenmoot dichtrijden. Van iedereen Moet nu dringend opstaan ​​en Laat zien wat het waard is. Elke Wedstrijd Wordt Het is goed, maar we geloven rotsvast in de kentering. Met de voorziene kwaliteitsinjectie moet de ploeg sterker worden en zal er ook meer concurrentie zijn. ”

Bron: Het Nieuwsblad Online 28/10/17