Club-API

26 / jan

Ondertussen zijn we gestart aan het 2de deel van het voetbalseizoen. Tijd dus om een nieuwe rol binnen de club in de kijker te zetten! Sinds kort hebben we binnen onze club een API (Aanspreekpersoon Integriteit).

Wat is dat nu juist?

Een Club-Api is een aanspreekpunt waar sporters, hun ouders, trainers, bestuurders of andere betrokkenen terecht kunnen met vragen, vermoedens of klachten over Psychisch, Fysiek of Seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij/zij zorgt ook voor een duidelijke en kordate opvolging van incidenten. Vanaf volgend seizoen zal de club-Api in elke voetbalclub een compleet nieuwe rol zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die aangesloten is bij onze club zich goed voelt. Onze club moet een plaats zijn waar kinderen, jongeren en volwassenen veilig kunnen sporten en waar plezier wordt gemaakt. Waar jeugdopleiders en begeleiders in een aangenaam sportklimaat goed kunnen samenwerken.

Heb je te maken met pesten, ( seksueel) ongewenst gedrag, geweld, discriminatie, racisme, chantage, …. ? Merk je tijdens je voetbalactiviteiten dat er handelingen gebeuren die niet aanvaardbaar zijn ? Je kan dan gerust een mailtje sturen naar Annick Dumolin: annick.dumolin@skpepingenhalle.be of bellen op 0475/ 314 630

Uiteraard kan je de API ook persoonlijk aanspreken bij haar aanwezigheid op de club. Dit alles gebeurt natuurlijk in een volledig betrouwbare omgeving.