Ploeg in de kijker: U12 IP

10 / mrt

David Marchant: trainer U12IP2

Even voorstellen

Tijdens mijn jeugd speelde ik eerst 3 jaar voor RSC Anderlecht, nadien mocht ik 7 jaar genieten van een opleiding bij RWDM. Ik ben linksvoetig en speelde in beide ploegen als nummer 11.

Mijn carrière als jeugdtrainer startte ik bij KV Zuun, waar ik de beloften trainde. Vervolgens trok ik naar Rhodienne – Den Hoek, daar was ik succesvol met de beloften.

Sinds 3 seizoenen heb ik mij geëngageerd als trainer van de middenbouw van SK Pepingen-Halle. Top ervaring!

De mooiste momenten

De kwalificatie op het internationaal toernooi van Waver. Samen met mijn U10-ploegje kregen we na een perfecte voorronde, de kans om te kunnen spelen tegen grote ploegen als Juventus, Ajax, Manchester City, AA Gent, Standard. Dit was een magisch, maar ook onvergetelijk moment.

Met praktisch dezelfde ploeg, slaagde ik er een seizoen later in om me te plaatsen voor de finale van de Brabantse Nieuwsblad Cup. Spijtig genoeg kon dit niet doorgaan door het welgekende Corona-virus. We blijven dus een beetje op onze honger zitten, we voelden aan dat de overwinning zeer nabij was…

Anekdote

Na een thuiswedstrijd moesten we noodgedwongen de kleedkamer delen met de spelers van U17. Een paar van mijn spelers vond een stift en tekende een “piemel” op het wedstrijdbord. Jammer genoeg was de stift gevuld met onuitwisbare inkt… Ik kon met hun kattenkwaad zelf wel lachen, maar uit respect voor de U17-ploeg werd er na een training een alternatieve straf opgelegd, waarbij ze het zwerfafval rond de velden moesten opruimen.

Nog meer van dat?

Jeugdtrainer zijn van de middenbouw is voor mij een unieke ervaring. Zeker omdat ik nooit kinderen van die leeftijd had getraind. In het begin was het voor mij een grote aanpassing, maar uiteindelijk heb ik er ook veel van bijgeleerd. Ik ben er zeer fier op om zo’n prachtige groep te kunnen / mogen trainen