Ploeg in de kijker: U17

23 / jun

Even voorstellen

Bart Vandenhouden, coach U17. Ik heb in het verleden verschillende functies bekleed als jeugdtrainer, hulptrainer, wedstrijd- en talentscout binnen een IP opleiding in de toenmalige 3de klasse (momenteel 2de Amateur). Verder heb ik een avontuur als hoofdtrainer binnen een 2de provincialer achter de rug alvorens de laatste twee seizoen dezelfde spelerslichting (momenteel U17) onder zijn hoede te hebben binnen SK Pepingen-Halle.

Leukste moment met de ploeg

Voor mij weegt er geen enkel moment op tegen het proces dat mijn huidige spelerskern heeft doorgemaakt tijdens de afgelopen 2 seizoenen.

Samen hebben we er dan ook voor gezorgd dat we een hecht team werden tijdens de wedstrijden; een team welke met veel inzet en werkkracht het elk tegenstander lastig kan maken. Hierdoor kwam elke tegenstander met een ongerust gevoel aan de aftrap. We dwongen hen steeds om tot het uiterste te gaan om iets tegen ons te kunnen “rapen”.

Het mooiste voorbeeld van dit proces is dat we als ploeg gemiddeld een tweetal doelpunten per wedstrijd slikte evolueerde naar de beste verdediging van de reeks, die geregeld de nul kon houden.

De toekomst

Op korte termijn is deze lichting toe aan de laatste stap van hun opleiding.

Ik wens elk van hun toe dat ze kunnen doorstromen naar het volwassen herenvoetbal, elk op zijn eigen niveau.

Ik hoop hen dan ook te mogen ontmoeten en een babbeltje te slaan voor of na een wedstrijd op zondagnamiddag bij een stralend zonnetje.

Verder zou het mij heel veel deugd doen om supporters tijdens een wedstrijd te horen zeggen, kijk ‘die speler’ heeft zijn opleiding gekregen in SK Pepingen-Halle.