Ploeg in de kijker: U6

21 / okt

Siemen Wyns, trainer U6-B

Even voorstellen

Als trainer heb ik nog niet veel ervaring maar als student lichamelijke opvoeding heb ik wel al wat ervaring met kleuters en kan ik de dingen die ik al heb geleerd in de les naar de training overbrengen. Zelf ben ik beginnen voetballen op 6-jarige leeftijd bij KHO Huizingen. Op latere leeftijd ben ik bij Anderlecht gaan spelen. Als speler was ik vaak een verdedigende middenvelder, een echte box to box. Mijn laatste ploeg waar ik speelde was BOKA-United. Hier moest ik jammer genoeg moest stoppen door een blessure. Het voetbal kon ik moeilijk loslaten daarom dat ik trainer ben geworden.

De mooiste momenten

Het is leuk om zo een groep te trainen omdat je ze echt ziet groeien. Elke training of wedstrijd maak je weer wat mee dat je bij blijft voor de rest van je leven. Ze komen altijd heel gemotiveerd naar de training waardoor het mijn taak is om hun zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen op motorisch en sociaal vlak, plezier staat wel altijd voorop. Elk kind is zo uniek en dat is wat het ook zo leuk en uitdagend maakt voor de trainer.

Soms gaat het is wat minder op de training en is het wat moeilijker trainen. Soms is een bal weg, verder eens wat ruzie met elkaar. Ze leggen het wel altijd snel bij en beginnen steeds meer een band met elkaar te krijgen. Daar kan ik hun als trainer alleen maar in aanmoedigen.

Ook wil ik de ouders verder aanmoedigen hoe ze de spelertjes steunen langs het veld. Jullie zijn hele toffe supporters en verdienen ook een pluim. Jullie hebben mij al heel goed opgevangen samen met Koen & Bjorn. Jullie zorgen steeds dat de spelertjes klaar en op tijd zijn. Jullie behoren zeker mee tot het team en zorgen samen mee voor een toffe sfeer in de ploeg.

Anekdote

“Anderlecht superslecht want de keeper sta ni recht, Anderlecht supergoe want de keeper sta ni goe”