U9 spelen internatinaal hoofdtornooi Brussels football European Cup

25 / feb
11 februari speelde een selectie van U9 een sterk kwalificatietornooi van de crossing cup in Schaarbeek (Brussels football European Cup) waarbij ze de finale haalden en deze ook wonnen. Hierdoor konden ze zich plaatsen voor het hoofdtornooi waarvan vrijdag de loting plaatsvond.

Een delegatie van SKPH kon live zien hoe volgende ploegen uit de bokalen werden gehaald:

Beerschot-Wilrijk, Sint-Truiden, KRC Genk, Olympique Lyon, RSC Anderlecht en West Ham United. 

Naar verluidt ging er een zucht van opluchting door het kamp van F.C. Barcelona en Manchester City omdat ze de outsiders van SKPH konden ontlopen.

Coach Filip D’Herde is blij met de loting:

“We kijken met z’n allen enorm uit naar deze leuke wedstrijden. Deze tegenstanders spreken zeker tot de verbeelding.  Ik heb het geluk om een hele toffe en sterke groep te hebben, met spelers die er altijd voor gaan. Het feit dat vele ouders met hun kinderen op Facebook de loting live aan het meevolgen waren zegt genoeg over hoe dit leeft in onze groep. 

Op de vraag of hij niet te teleurgesteld is dat het niet pakweg Manchester City of Barcelona werd antwoordt hij met een knipoog: Dan komen we ze wel tegen in de finale héh ?

Nee, even serieus nu, het is een zeer zware groep. Dus de kans om tegen zo’n ploegen te mogen aantreden zal op zich al een heel leerrijke ervaring worden voor onze spelers. En hopelijk kunnen we misschien één van de tegenstanders verrassen.”

We wensen de jongens alvast heel veel succes op 1 april!

http://crossing-cup.be/

groupstage