Kenzo Dailly: “We blijven in koers voor het behoud”

06 / mrt

SKPH boekte op hekkensluiter SV Bornem een belangrijke zege in de strijd om het behoud. De fusieploeg won met 2-3 en blijft in koers voor de barrageplaats. Centrale verdediger Kenzo Dailly was weer helemaal fit en speelde beresterk.

“Vorige speeldag bleef ik tegen leider Petegem na de rust uit voorzorg aan de kant”, vertelt de 24-jarige Hallenaar Kenzo Dailly.

“Ik was slecht gevallen en had pijn aan de onderrug. Ik wou geen risico nemen en vroeg om vervanging. De voorbije week kon ik echter voluit trainen. Ik wou natuurlijk ook de levensbelangrijke match op Bornem niet missen. Winnen was een must. We gingen ervan uit dat huidig barragist Torhout op Petegem zou verliezen, zodat we mits winst op één punt konden komen. Bovendien sloegen we dan Bornem vier punten terug. Het vooropgestelde scenario kwam uit. We hebben ons lot weer in eigen handen, want er staat nog een duel met Torhout op het programma.”

“Academisch voetbal disten we in Bornem allicht niet op. De belangen waren te groot en alleen het resultaat telde. Met vleugelbacks Testaert en Yangassa had trainer Jean-Louis Meynaert voor ervaring gekozen en dat pakte goed uit. Op een stilstaande fase kopte Benhamed ons op voorsprong, maar we konden de 0-1 niet vasthouden. Net voor de pauze werd het zelfs bijna 2-1. Tijdens de pauze pepte de trainer ons op. We moesten echt gaan voor winst en tonen wat we waard waren. Wilden we ons verblijf in de tweede amateurklasse verlengen, dan mochten we niet falen.”

“In een sterk vierde kwartier maakten we het verschil. Diepe spits Dani Morais de Almeida, na de winterstop van Dender overgekomen, scoorde tweemaal. Belangrijke goals voor SKPH, maar ook voor hem, want scoren is toch zo belangrijk voor een aanvaller.”

“Het leek gewonnen spel, maar een strafschopdoelpunt bracht een weer gemotiveerd Bornem in het spoor. In de omschakeling verzuimden we het wel helemaal af te maken. De 2-3 bleef uiteindelijk op het bord en de opluchting was groot. We blijven in koers voor het behoud en moeten zaterdag de goede lijn doortrekken tegen Ronse.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 06/03/18