KERSTRAPPORT SK PEPINGEN-HALLE: Nieuwe, jonge ploeg stelt niet teleur

19 / dec

De voetbalschoenen mogen heel even in de tas blijven zitten. Nu de cadeautjes stilaan allemaal onder de kerstboom liggen, is het ook voor de voetballers uit de lagere reeksen tijd voor de welverdiende winterstop. Maar voor de riem er even af mag, wacht natuurlijk eerst nog het kerstrapport. Onze clubwatcher Luc Brys gaf Pepingen Halle een 8,5 op 10 voor de eerste competitiehelft.

Transferbeleid: 9/10

Manager Christophe Walravens haalde gericht negen nieuwkomers binnen. Met Andrea Morias (Nseth Berchem), Alan Mayanga (Olympic Charleroi), Kim Bosmans (Eppegem) en RWDM-huurlingen Yanice Abbou, Djovkar Doudaev en Othman El Ouamari zitten daar zes vaste pionnen bij. Belofte Jari Weytjens (Rode De Hoek) had wat aanpassing nodig, maar versierde twee weken terug een eerste basisplaats. Minder goed verging het Rudy Chirishungu (Aalst) die al in de voorbereiding geblesseerd uitviel en nog steeds aan het revalideren is. Levy Maviluka (Jong Lede) kon zich nog niet echt doorzetten.

Trainers: 9/10

Met Patrick De Vogelaere, Jean-Louis Meynaert en Pascal Vanherbergen is de trainersstaf vergroeid met de club en vormt het een geolied en ervaren team. Het trio was voordien zelfs al met succes bij FC Pepingen aan de slag. Dit seizoen is het met de vele, vooral jonge instromers bouwen aan een nieuwe ploeg en toekomstgericht werken, maar dit vraagt tijd en geduld. Zo vlug mogelijk het behoud realiseren is het doel en daar zal de trainersstaf ook nu wel in slagen.

Resultaten: 7,5/10

Een bewuste verjonging van de ploeg gaat doorgaans gepaard met hoogtes en laagtes en ook SKPH ontsnapte daar niet aan. Over het geleverde spel, de inzet en de intensiteit valt niet te klagen, maar regelmaat ontbreekt soms nog. Voor het eerst sinds kon Pepingen-Halle wel winnen op de eerste speeldag. Op City Pirates ging het met 0-2 winnen. Spits Alan Mayanga scoorde en zit intussen aan acht treffers. Nadien gingen de resultaten wat op en af met tussenin een sterke reeks van acht op twaalf. De laatste wedstrijd van 2022 tegen Sporting Hasselt werd zondag uitgesteld. SKPH moet zich verder kunnen handhaven in de veilige middenmoot.

Bron: Het Nieuwsblad Online 19/12/22