Ploeg in de kijker: U11

02 / feb

Ik ben Björn Heirman, trainer van de U11 IP1.

Ik ben beginnen voetballen op 7-jarige leeftijd in een zeer kleine lokale club te Zele. Op 10-jarige leeftijd maakte ik de overstap naar het toenmalige KSK Beveren, waar ik 6 seizoenen gebleven ben. Op 16-jarige leeftijd keerde ik terug naar Zele waar ik op 18-jarige leeftijd mijn debuut maakte bij het 1ste efltal van Eendracht Zele, toen in derde nationale. Helaas moest ik op 23-jarige leeftijd het voetbal vaarwel zeggen na een lange maar tevergeefse revalidatie ten gevolge van een zware kuit-en enkelbreuk.

Een aantal jaren geleden voelde ik dan toch weer de voetbalpassie opsteken toen mij gevraagd werd of ik trainer wilde worden bij SKPH, waar mijn dochter Mar zou gaan voetballen. Vier jaar later probeer ik nog steeds met evenveel overgave mijn spelertjes zo veel mogelijk bij te brengen, zowel individueel als in ploegverband. Het is een zeer gemotiveerde groep die elke training het volle pond geeft.

Het mooiste moment was zeker en vast de halve finale op het eigen zomertornooi te Pepingen. Net voor het laatste fluitsignaal, in blessuretijd zelfs, scoorden we het winnende doelpunt tegen Beerschot waarna we ook de finale en het tornooi wonnen. De eerste prijs van het nog jonge seizoen was binnen!

Ook de bekerwedstrijden voor de WM Youth Cup zorgen voor een speciale sfeer en wanneer je dergelijke wedstrijden met goed voetbal kan winnen, krijg je als team (en als coach) toch een extra boost.

Mijn voornaamste betrachting voor de rest van het seizoen is simpelweg om de jongens en meisje te blijven zien groeien, elk op zijn/haar eigen tempo met de nodige motivatie en het onontbeerlijke plezier. Ik hoop oprecht dat ze de komende maanden en jaren vooruitgang blijven maken en hun talenten blijven ontwikkelen.