Ploeg in de kijker: U12

17 / feb

Even voorstellen

Wij zijn de U12 van SK Pepingen-Halle, geleid door trainers Dries en Thomas en bijgestaan door hun super-délégé’s Laurens en Willem. Na wat spelerswissels met nieuwjaar zijn we nu met een kern van 25 spelers voor 2 ploegen. Omdat de fysieke ontwikkeling op deze leeftijd zeer snel kan gaan, zitten we met een leuke mix van sterke beren en kleine dribbelaars.
Onze IP1-ploeg legde al een mooi parcours af in de hoogste reeks, terwijl de IP2-ploeg na een moeilijke start op kruissnelheid aan het komen is. Deze spelers zitten in hun ‘gouden’ leeftijd, de periode waarin ze het snelste vooruit gaan qua technische en fysieke capaciteiten. Met technische testen en een loopproef volgen we hun vooruitgang tijdens het jaar op … met verbluffende resultaten. Wat een plezier om als trainers deze periode in hun carrière te mogen meemaken!

De mooiste momenten

Onze trainer van de U12 IP2, Dries Ben Aïssa,  speelt zelf bij de P3 van SKPH en was met zijn ploeg niet zo sterk aan het seizoen begonnen. Dus besloten de spelers om hem een hart onder de riem te steken in de thuiswedstrijd tegen Vlezenbeek. Ze waren massaal aanwezig, mochten mee het veld oplopen en hebben nadien luider geroepen en gezongen dan dat enkele van onze U12-ouders dat kunnen … en dat is niet gemakkelijk !
Helaas, die dag heeft het niet mogen zijn ondanks dat Dries zich dubbel geplooid heeft en ook de show stal met een knappe retro, waarnaar nog altijd wordt verwezen als ze op training hun ‘skills’ oefenen. Maar misschien was dit wel het begin van de wederopstanding van de P3 ?
In elk geval hadden de jongens een super-toffe avond met live voetbal, ambiance en kameraadschap … wat moet er meer zijn?

Anekdote

Na reeds een knap parcours in de beker kregen we de U11 elite ploeg van Zulte-Waregem voorgeschoteld. Eén jaar jonger en dus een hapklare brok ? Niets was minder waar: we hebben gevochten als leeuwen maar moesten uiteindelijk met duidelijke cijfers onze meerdere erkennen in de Essevee-boys. Wat een topploeg en één van de beste ploegen op nationaal niveau. Onze jongens namen het sportief op: “Proficiat, bedankt voor de voetbal-les … en nu terug naar het trainingsveld, we weten wat ons te doen staat!”