Ploeg in de kijker: U13 IP

03 / mrt

De U13IP is één groep van 26 spelers, die we klaarstomen voor de bovenbouw, de volgende fase in de jeugdopleiding. Met andere woorden, dit is het laatste jaar 8 tegen 8, volgend jaar spelen we “echte voetbal” op een groot veld!

De trainersstaff bestaat uit David, Steven en Tiki, met ondersteuning van stagiair Jelle. Doordat we met 4 zijn, kunnen we samen een goed beeld vormen van de mogelijkheden en werkpunten van elke speler. De spelersgroep kent heel wat wijzigingen tegenover vorig jaar: er kwamen 5 nieuwe SKPH-spelers bij. Anderzijds konden er 6 jongens doorgroeien naar eliteploegen of naar de U14 van SKPH.

Bij U13 verwachten we nog dat speler minstens 2 à 3 posities goed beheersen. Elke speler evolueert redelijk spontaan naar zijn beste positie(s). Op voetballend vlak doet het deugd om te zien dat we nog steeds onze voet kunnen zetten naast de grote ploegen uit onze reeks, zoals Aalst, Gent of Dender.

Elke vrijdag sluiten we de trainingsweek af op het grasveld in Halle, dat door zijn kleine afmetingen heel geschikt is om het 11 tegen 11 voetbal aan te leren. Het maakt de stap naar een “echt” veld iets kleiner. De komende maanden gaan we hier verder op inzetten, zodat de jongens klaar zijn voor het grote werk!