RWDM-huurling Djovkar Doudaev speelt met Pepingen-Halle gastheer voor Sporting Hasselt in Molenbeek: “Na onze misstap moeten we de knop omdraaien”

10 / jan

Na de 7-1-pandoering op Berchem Sport ligt SK Pepingen-Halle woensdag uiteraard gebrand op een stevige revanche tegen Sporting Hasselt. De wedstrijd vindt plaats op een kunstgrasveld in het Edmond Machtenscomplex in Molenbeek. SKPH beschikt niet over een goedgekeurde verlichting voor tweede afdeling, zodat uitgeweken wordt naar RWDM, waarmee de fusieclub een nauw samenwerkingsverband heeft.

RWDM-huurlingen Djovkar Doudaev, Othman El Ouamari en Yanice Abbou spelen woensdag dus toch nog altijd een beetje thuis. “Het is best leuk om met SKPH een keer op RWDM te spelen”, vertelt Doudaev. “Na jeugdjaren bij Lokeren en Deinze belandde ik vorig seizoen bij RWDM en speelde ik er bij de U21. Om ervaring op te doen, bij te leren en stappen te zetten verhuisde ik dit seizoen net als El Ouamari en Abbou naar Pepingen-Halle. RWDM volgt ons minutieus op. Ze komen naar onze wedstrijden of bekijken de wedstrijdbeelden. Niets ontgaat ze. Ik train ook nog wekelijks een- of tweemaal op RWDM zelf. Het doel is uiteraard een profcontract versieren en daar doe ik alles voor. Al ligt mijn focus op dit moment helemaal bij Pepingen-Halle.”

Drie dagen na de stevige nederlaag op Berchem Sport krijgt SKPH al meteen de kans om zich te rehabiliteren. “Ik was er zaterdag wegens schorsing niet bij”, gaat de 19-jarige Ertveldenaar verder. “Omdat ik koorts had, verkoos ik thuis te blijven om me goed te verzorgen. Ik heb uiteraard wel enkele ploegmaats gehoord en zag ook de wedstrijdbeelden. Elke kans van Berchem was blijkbaar raak, dan sta je machteloos. We kwamen nog dicht bij de 3-2, maar eens de 4-1 op het bord stond, was de kous helemaal af. Na deze misstap moeten we de knop meteen omdraaien.”

Geen gezondheidswandeling

Maar ook tegen Sporting Hasselt wordt het woensdagavond zeker geen gezondheidswandeling. Al is het ergens wel hoopgevend dat SKPH vorig seizoen zes op zes pakte tegen de Limburgers. “We kunnen die lijn dan best doortrekken. Het zal niet makkelijk worden, maar we zullen ons schrap zetten en van de eerste tot de laatste minuut knokken voor de punten.”

 

BRON: Het Nieuwsblad Online 10/01/23