Sergei Deweerdt:“We moeten een nieuwe start nemen”

02 / dec

Onder het commando van kersvers trainer Jean-Louis Meynaert kruist SK Pepingen Halle zaterdagavond de degens met SV Temse. Doelman Sergei Deweerdt wil niet met lege handen terugkeren.

“Dat was het ver”leden, we moeten nu vooruit kijken en een nieuwe start nemen. Het is goed dat meteen een nieuwe trainer werd aangesteld en we direct van wal kunnen steken. Donderdag maakten we kennis met Jean-Louis Meynaert, die de zijn visie gaf en de eerste accenten legde. Op een besneeuwd veld was het wel moeilijk trainen, maar iedereen deed hard zijn best. Sommige spelers vinden misschien een nieuwe drive en pikken de draad weer op. Iedereen moet zich trouwens op dezelfde lijn van de trainer zetten. Inzet, mentaliteit en grinta worden alleszins uiterst belangrijk om ons hachje te redden. Ik reken op de kentering.”

“Voor de keepers verandert er tijdens de week niet zoveel, want we blijven gewoon verder werken met keeperstrainer Pascal Van Herberghen, die net als assistent-trainer Patrick De Vogelaere aan boord blijft. Keepers moeten zich natuurlijk wel aanpassen aan het spelsysteem en de verwachtingen van de trainer tijdens de match.”

“Zaterdag moeten we naar SV Temse, dat met dertien op achttien een echte thuisreputatie heeft. Het wordt een weerzien met Boris Kudimbana, die vorig seizoen bij Pepingen als diepe spits dertien keer raak trof. Topscorer bij Temse is echter Stavros Glouftsis, die al elf keer scoorde. Ik vind bij Temse ook trainer Bart Selleslags terug. Hij was bij Racing Mechelen T2 onder Patrick Asselman toen ik als zestienjarige mijn neus aan het venster kwam steken. Het wordt alleszins een moeilijke match, maar er waait een nieuwe wind en dat kan een stimulans zijn voor de ploeg om wat te rapen. Op verplaatsing pakten we nog maar één punt, op de openingsdag op Brakel, en scoorden zelfs nog niet. Met een over mijn lijk- mentaliteit moeten we proberen het tij te doen keren.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 02/12/17