SKPH neemt preventieve voorzorgen voor het welzijn van spelers, staff, medewerkers, ouders en sympathisanten

25 / okt

Beste ouders, spelers en medewerkers,

De federale regering heeft zich gisteren opnieuw gebogen over de epidemiologische evolutie die zorgwekkend blijft. Het aantal ziekenhuisopnames blijft verder stijgen. Om deze ernstige situatie het hoofd te bieden heeft het overlegcomité beslist de coronamaatregelen nog verder te verstrengen.

Voor sportevenementen betekent dit dat alle sportwedstrijden binnen en buiten zullen verlopen zonder publiek. Alle amateurwedstrijden worden opgeschort. Jeugdwedstrijden voor jonger dan 18 jaar blijven toegelaten, maar zijn enkel toegankelijk voor één lid van het gezin. Het aanbieden en nuttigen van drank en voedsel blijft verboden.

Naar aanleiding van deze laatste beslissing hebben het bestuur en de sportieve cel van SK Pepingen-Halle beslist om in het belang van onze spelers, stafleden, medewerkers en ouders om vanaf dit weekend de wedstrijden vanaf bovenbouw niet te laten doorgaan tot 8 november.

Wedstrijden van onder- en middenbouw gaan dit weekend wel door hierover zullen we na het weekend een evaluatie maken en beslissen of we nog wedstrijden zullen spelen.

We willen onze spelers ook niet alles ontzeggen, onder het motto blijven sporten zullen de trainingen van U6 t.e.m. U17 voorlopig blijven doorgaan. We zullen het aantal trainingssessies per ploeg verminderen zodat er ook minder volk en dus minder contacten op de velden aanwezig zijn en elke ploeg binnen zijn eigen bubbel kan blijven voetballen. Dit wil zeggen dat iedere ploeg één sessie per week minder zal trainen en dit tot nader order. Het programma wordt opgesteld en door jullie trainer of de sportieve cel gecommuniceerd.

We blijven uiteraard alle COVID-19 regels opvolgen:

· we blijven trouw ons masker dragen binnen elk site.

· We houden te allen tijde anderhalve meter afstand, ook al zittend in de tribune.

· slechts één ouder is toegestaan ook tijdens de training.

· Niet carpoolen

· Er wordt geen drank of eten verkocht of genuttigd, dit wil zeggen dat eigen drank meebrengen ook niet toegestaan is!

We hopen dat iedereen zich hierin kan vinden, onze grootste bekommernis is namelijk de gezondheid en veiligheid van onze spelers, trainers, stafleden en medewerkers.

We zijn er van overtuigd dat we als SKPH’er ons steentje bijdragen tegen de bestrijding van het Coronavirus. Getuige hiervan een de felicitaties van de lokale polities na een anoniem anonieme controle. Op vrijdag 16 oktober kreeg SK Pepingen-Halle een niet aangekondigde politiecontrole in burger te Kruisveld. Meer info over de feedback vind je via deze link.