SKPH veegt met 4-1 de vloer aan met Jong KV Mechelen

04 / dec

De jonkies van KV Mechelen toonden in Halle veel technisch vermogen en tekenden voor aantrekkelijk voetbal, maar in de zestienmeter liep het fout en dat had ook veel te maken met een goed georganiseerde thuisdefensie. Met twee doelpunten was diepe spits Alan Mayanga van Pepingen Halle alweer goed bij de les.

“Othman El Ouamari effende voor de rust het pad naar winst”, vertelt Leeuwenaar Alan Mayanga. “In de tweede helft hadden we de wedstrijd in handen en na een actie Vandenbrande-Aalhoul verdubbelde ik de voorsprong. Yanice Abbou ontfutselde even later een Mechelse verdediger de bal en het stond 3-0. Even lieten we wat betijen en de bezoekers milderden op hoekschop. We namen het heft echter weer in handen en op assist van Abbou knalde ik de bal hoog in doel.”

Met acht goals op de teller doet Mayanga wat van een centrumspits verlangd wordt. Met vier op zes trekt SKPH zaterdag naar VC Lille. Redouan Aalhoul is geschorst, maar Arne Emmaneel en Julien Pé hebben hun strafzondag achter de rug.

Bron: Het Nieuwsblad Online 04/12/22