Double pass logo
Skip to content

Jeugdwerking

Waar talent en passie samenkomen

Bij Pepingen-Halle beschouwen we “jeugdwerking” als een cruciale derde pijler in de opvoeding, naast de ouders en de school. Onze kernactiviteit is voetbal, maar we willen verder gaan dan dat. We streven ernaar om jonge talenten niet alleen aan het sporten te zetten en voetballen, maar ook om zich tot volwassen individuen te ontwikkelen met de juiste attitude om zijn / haar weg te vinden in een complexe maatschappij.

Het doorbreken tot profvoetballer is slechts voor enkelen weggelegd, maar het groeien tot een persoon die zich kan handhaven in onze samenleving is minstens zo belangrijk. Als club hebben we daarom besloten om de lat iets hoger te leggen. We ambiëren interprovinciaal voetbal voor onze jeugdreeksen. Dit biedt jong talent niet alleen de kans om zich voetbaltechnisch te ontwikkelen, maar ook om verder te kijken dan de eigen “kerktoren”.

Een sleutelrol hierbij spelen onze gediplomeerde technische staf van coaches en coördinatoren . Vandaag is het een uitdaging voor elke voetbalclub om toegewijde coaches en scheidsrechters te vinden die zowel pedagogisch als competitief kunnen begeleiden. Als club streven we ernaar om minstens 80% van onze jeugdteams te laten coachen door trainers met de juiste kwalificaties.

Voor jonge talenten vanaf U6 t.e.m. U8 is inschrijven éénvoudig. Vanaf U9 zullen we eerst een capaciteitstest afnemen tijdens trainingen, wedstrijden en talentdagen.

Voor meer informatie over onze jeugdwerking, inschrijvingen en andere vragen kun je contact met ons opnemen via [email protected] en “informatie voor ouders”

We kijken ernaar uit om samen met jou en je kind te werken aan een toekomst, zowel op als buiten het voetbalveld.

Onze waarde

De club is ontstaan vanuit de Vlaamse klei, in het hartje van het Pajottenland en de Zennevallei. We houden er ons binnen de club aan om de tradities van deze streek te handhaven. Onze mooie Vlaamse taal is hierbij een belangrijke karakteristiek die we sterk bewaken.

Voetbal is emotie, het lokt een meer impulsief intuïtief gedrag uit. Voetbal is ook een spelletje waar jonge talenten vooral spelplezier uit moeten halen. Opleiden mag dan wel een passie zijn, de begeleiding is doordacht, opvoedkundig en respectvol. Gezond verstand haalt het altijd van emotie. Elke vorm van verbaal en non-verbaal geweld wordt dan ook geweerd.

Ondanks een sterke clubtraditie staan we open voor maatschappelijke, technologische en voetbalevoluties. Er wordt bewust inspanning gedaan om elk kind een plaats te geven binnen de gedefinieerde krijtlijnen van onze jeugdwerking.

Elke stakeholder, of het nu gaat om een ouder, coach, clubondersteuner, dient zich bewust te zijn van het feit dat we werken met ene kwetsbare groep, nl. kinderen. Elke machtsmisbruik, op welke manier ook, zal meteen worden afgekeurd. Indien nodig worden er gerechtelijke stappen tegen vormen van misbruik genomen door de club

engagement dragen we hoog in het vaandel. Als club vormen we een sociale community waar ieder vanuit een sterke passie en intrinsieke motivatie zijn steentje aan bijdraagt. Door de vermenigvuldiging van de vele kleine efforts kunnen we als club waarmaken wat we beloven.

Always start with the end in mind”. We willen elke kind de kans geven om van nationaal voetbal te proeven. Mentale wilskracht, fysieke vaardigheden en de juiste attitude zullen meespelen of dit lukt. Het is als club onze doelstelling de context te voorzien om individuele voetbaldromen mee vorm te geven.

Onze golden sponsors

Bosmans juwelier - Halle
Carbomat group
Bajadapadel Pepingen
Immo gallery

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang updates per mail over je favoriete ploeg