Thomas Bourgeois: “Organisatorisch staat het goed”

09 / jan

SK Pepingen Halle is er niet in geslaagd zich te ontdoen van degradatieconcurrent Torhout. De thuisploeg moest vrede nemen met een billijk 1-1 gelijkspel. Aanvoerder Thomas Bourgeois was ontgoocheld over het resultaat, maar ook over zijn gele kaart.

“We startten de match te laks en te braaf en verloren aanvankelijk te veel duels”, vond de Halse centrale verdediger Thomas Bourgeois.

“De eerste vijfentwintig minuten kreeg Torhout heel wat vrijheid en de West-Vlamingen mochten wat te gemakkelijk draaien en keren. Bij een bezoekende aanval kon Turcan infiltreren en ik moest ingrijpen. En dan weet je het. Je hebt de bal of anders is het een overtreding en krijg je een gele kaart. En het was dat laatste.”

“Torhout kwam ook op voorsprong. Voor dat doelpunt slikten we een lichte strafschop. Rafael Gacio hield bij een vrije trap een speler tegen, maar zoiets gebeurt voortdurend in de zestien. Frutos miste echter, zodat gerechtigheid geschiedde. Maar bij ons ging meteen nadien het licht even uit. We waren niet alert en geconcentreerd genoeg en stonden wat uit positie. Sergei Deweerdt was verrast op een hoge bal en Frutos kon inkoppen. De bezoekers gingen nog even op hun elan door, maar onze doelman behoedde ons voor de 0-2.”

“Nadien namen we de wedstrijd in handen en brachten we wat we wilden. Op een vrije trap van Ben Ahmed ging de keeper in de fout. Ik bracht de bal voor doel en Kenzo Dailly scoorde. We voelden dat Torhout het noorden kwijt was, maar de 2-1 bleef uit. Een kopbal van Lheureux ging via de keeper tegen de lat. In een gesloten tweede helft tegen de wind speelden we wat onzorgvuldig en maakten af en toe de verkeerde keuze bij de laatste pas. Veel reëel doelgevaar was er langs weerszijden niet meer bij.”

“Met een derde 1-1 gelijkspel op een rij onder kersvers trainer Jean-Louis Meynaert tonen we dat het organisatorisch goed staat. We geven weinig weg. Scoren blijft niettemin ons zorgenkind. Zondag op Rupel Boom zijn nieuwkomers Aristote Amisi Kamaneno en Ismael Benhamed speelgerechtigd, maar Gacio is geschorst.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 09/01/18